No title

HOME |  Biográfia  |  Diszkográfia  |  Kritikák  |  Repertoár  |  Fotók  |  Audió-videó  |  Fellépések  |  Kapcsolat  |  Linkek  |  Vendégkönyv

AKTUÁLIS HÍREK

 

AKTUÁLIS FELLÉPÉSEK

 


Aug.9. Borszék, Erdély, Katolikus Templom 11h
ÜNNEPI SZENTMISE - KONCERT

Aug.18. Budapest Szt István Bazilika 20h
SZAKRÁLIS KONCERT

Skype Me™!KODÁLY: Psalmus HungaricusMOZART: Figaro házassága
KlassikFestival Schloß Kirchstetten


(photo: KlassikFestspiele Schloss Kirchstetten)

(...) Üde színfoltja az előadásnak Szerekován János, akit Szegeden számos oratórium és opera-előadásban volt már szerencsém hallani. Basilio-alakítását látva azonban egyértelmű lett számomra, hogy nem a lírai tenor, hanem a karaktertenor szerepek az ő igazi világa. Egyrészt színpadi megjelenése is kiváló karakteradottságokat tükröz, vérbő komikusi vénával bír, s hangja tökéletesen passzol a szerephez. Bízom benne, hogy a jövőben számos karakterszerepben láthatom viszont. Emlékezetes marad színpadi antréja, fekete papi csuhában, széles lábmozdulatokkal, és a zsebéből kilógó piros kockás konyharuhával. A karaktert segítette a jelmeztervező is: vigyázat, kilóg a lóláb! De nagyon! – kiabálja Szerekován mozgása és jelmeze. (...)

 - zsoly,  2012-08-27 -


 

ÚJ HANGFELVÉTELEK

1. Láttad-e? 2. Régi kereszt 3. Bánk Bán ária

 

 

Rossini: Ory Grófja Szeged 2010, Szegedi Opera Klub

A Kéjleső Útja Rossini Ory-ja

a Szegedi Nemzeti Színházban

Mindenekelőtt a legteljesebb elismerés a szegedi operacsinálóknak: más operaház (hangsúlyozom, operaház, amely csak dalművekkel foglalkozik, egyéb művekkel nem) örül, ha egy szereposztásnyit gyüjt össze Rossini búcsú-vígoperájához, Szeged két teljes csapat torok-akrobatát állított ki. Ez akkor is komoly érdem, ha Szeged, hasonulva a nemzetközi gyakorlathoz, ma már nem a saját állandó társulatára épít, hanem produkciókra szerződtet. Ezt azonban – hagyományaihoz méltóan – meglepő bátorsággal teszi: az Ory két gárdájában egy ragyogó újonc koloratúr-szopránt vezetett be a magyar operaéletbe, s volt bátorsága a tenor főszerepet is alig ismert énekesekre bízni, akik ezt a bizalmat meg is hálálták. (….) A két „kéjleső” tenorista kiemelkedőt nyújtott. Szerekován János a szó széles értelmében drámai tud lenni ebben a komikus szerepben. Nem egyszerűen komédiázik, érdekes emberi sorsot sejtet meg ennek a szenvedélye által űzött férfinek a jelmezében. Képes például arra, hogy a saját apródjával énekelt duettben egy pillanatra felkeltse a gyanút: hátha Isolier felismerte őt. A II. felvonás csodálatos tercettjében elemelkedünk a földről, annyira igazi szenvedéllyel szólítja meg a vágyott asszonyt. (….) Mindent összevéve, nagyon örvendetes, hogy a „kéjleső” útja Szegedre vezetett, s kívánom, hogy a beharangozott pesti kiruccanás is sikerrel járjon.

-bölcsész-

 

No title
ÖNÁLLÓ OPERAEST

 

Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam

önálló OPERAESTEMET,

melyet zongorán kísér SÁGI BALÁZS>>, az operettszínház korrepetítora

 

Esküvőkre műsorszervezés

ismert és kedvelt művekből, Orgonán és zongorán kísér DOLHAI BÉLA >>

 

A MŰSOR MEGRENDELHETŐ

Tel.:: +36 30 327 82 60

 

 

FACEBOOK

 

ZENEHALLGATÁS

 

  1. Mozart Requiem Benedictus

  2. Rachmanyinov Vesperas

  3. Rachmanyinov Vesperas 2

  4. Haydn-St.Mater Vidit Suum.

  5. Kodály-Missa Brevis Agnus Dei

  6. Brahms-Liebes Lieder Waltzer-

      Nicht Wandle

  7. Rossini-Petite_Mese Solennele-

      Domine Deus.

  8. Ramírez-Misa Criolla-Gloria

  9. Ramírez-Misa Criolla-Agnus Dei

10. Somebody loves me

11. Maria-Tonight

12. When I'm to sad, and tired

 

 

 

 

SZEREKOVÁN JÁNOS  tenor

Tel.: +36 30 327 82 60 |  >> EMAIL KÜLDÉSE ITT

 

További kapcsolatok: